For en festarrangør kan det ødelægge enhver nattesøvn op til et arrangement, hvis der måske ikke bliver solgt så mange billetter i forsalg som forventet, og udgifterne løber løbsk. For musikerne skal jo have deres penge uanset hvor mange, der kommer – eller skal de? Klaus & Servants har udviklet helt nye koncepter, hvor de tilpasser orkestret til økonomien

Nye og gamle hits står i kø, når musikeren Klaus Strand-Holm og hans band er i sit es og spiller den gode stemning frem ved events i alle størrelser – fra små private arrangementer over firmaevents og idrætsfester til større koncerter. Klaus & Servants er nemlig et populært band, der trods generel afmatning i underholdnings-branchen stadig trækker fulde huse til f.eks. byfester og halballer, hvor de har et stort og trofast publikum.

Finanskrisen har imidlertid betydet, at mange arrangører oplever at have et godt navn på plakaten, men hvor folk er blevet væk eller simpelthen mødt frem i et antal, der ikke kunne bære omkostningerne ved koncerten. Det har kostet mange en arrangør kassen, for musikerne skal jo have deres penge uanset hvor mange, der kommer – eller skal de?
– Jeg er jo en “Working Man” og vi har været så mange år i branchen, at vi gerne vil betale lidt tilbage på den goodwill vi møder overalt, hvor vi spiller. Derfor har vi udviklet et koncept, hvor vi kan tilbyde kunderne, at vi går med på risikoen således forstået, at vi med et meget lavt garanti honorar kan tilbyde musik og underholdning, der honoreres i takt med antallet gæster til den pågældende event. Vi kan allerede nu se, at det får flere arrangører på banen, og dermed kan vi i fællesskab få en masse god live musik ud til hele det danske folk, siger Klaus Strand-Holm, der trods sine kun 62 somre i år kan fejre sit 50 års musikerjubilæum.

Repertoire på 400 numre
Og ja, jubilaren og hans trofaste tjenere kan både spille “Hjem til Århus”, “Cotton fields” og den gamle Shadows klassiker “Apache” – foruden altså “Working Man”. For det danske succesband kan så meget andet og mere end pigtråd samt pop og dansktop, som bandet i sin tid slog igennem med.

Det skyldes ikke mindst et stort bagkatalog på mere end 400 numre, som de kan plukke af on location. Derfor får publikum som noget helt unikt en målrettet musikevent, der rummer stort set enhver musiksmag og stemning.
– Vi prøver at stikke fingeren i jorden, for det dur jo ikke at brænde de gode, gamle hits fra dengang mor var dreng af, hvis folk i salen er til Basim og Rasmus Seebach. Så tager vi den derfra og er der stemning for en god gang rock, så er vi naturligvis også leveringsdygtige i dét. Jeg tror vores succes igennem så mange år skyldes, at vi er rigtig gode til at lodde stemningen, og spiller det, som publikum efterspørger, siger Klaus Strand-Holm, der ikke alene har ladet sin musik følge med tiden. Også hans private virksomhed udvikler sig konstant og i dag er han ikke alene orkesterleder, sanger, komponist og tekstforfatter, men også arrangør, producer og foredragsholder.

Professionel tilgang
Den professionelle virksomhedstilgang er baggrunden for, at Klaus & Servants via deres eget selskab Key Sound ApS er klar til at udfordre den nedgang, som branchen generelt har været igennem og stadig sidder fast i rundt omkring.
– Der er mange om buddet i dag. Derfor gælder det om at ramme publikum med det, de gerne vil høre både musikalsk og i forhold til selve arrangementets størrelse. Men vigtigst af alt er det at holde fast i kvaliteten af den optræden, der bliver leveret uanset størrelsen på arrangementet, siger Klaus Strand-Holm, som sammen med sin hustru Karin, der er ansvarlig for bookingerne, har udviklet det koncept, som flere og flere efterspørger.
– Klaus & Servants har vi gjort til et fleksibelt og skalérbart koncept, der kan tilpasses ønsker og økonomien på stedet. Man kan ved få deltagere få Klaus solo. Ved lidt flere deltagere kommer Klaus med duo eller trio – og ved flere end 170 deltagere kommer Klaus med alle tjenerne, hvis økonomien er til det, siger Karin Strand-Holm.

Flere koncepter at vælge imellem
Med andre ord er der gode muligheder for at få en af Danmarks mest populære musikere ud live uanset om det er til en firma- eller havnefest, en byfest, en mindre privat event eller et arrangement gearet til det helt store publikum.

Klaus & Servants er unikke i den forstand, at de ikke kun kan levere sig selv som et band i forskellige størrelser. De kan også levere andre koncepter enten alene eller som en kombination med andre entertainere.

Blandt andet tilbyder de konceptet ”Hitkanonen”, der er et show med unge, talentfulde solister, som skaber en forrygende stemning i salen med musikalsk underholdning over temaer som Laban, Helene Fisher og Rasmus Seebach m.fl. Herudover kan der skabes ekstra kulør på et arrangement med linedance, som Karin Strand-Holm mestrer – eller med konceptet ”Klaus & Karin – Tip et Hit”, hvor deltagerne kan vinde præmier ved at deltage i en musikkonkurrence under festen.
– Muligheder er der nok af. Bare ring, så finder vi en løsning, siger Karin Strand-Holm, der er klar ved telefonen og er parat til at tale med arrangører og folk, der enten er afklarede med deres ønsker eller i første omgang ønsker uforpligtende sparring og rådgivning forud for et arrangement.